16-12-04

training trage bosloop (ca5km - 30:00)

Deze middag was er nog ijs in de ton, dus vlug een fotootje ...
Hartslag laag gehouden (145-155) en toch ging het niet goed ... Ik had 8,2km gepland maar ik durfde er niet aan beginnen. De pijn in de linkerkuit is ondertussen pijn aan de achterkant van het scheenbeen geworden ... oftewel terug het begin van beenvliesontsteking.
Meer dan 8km op verhard leek me echt onverantwoord ... dus het plan was 45-50 minuten in het bos. Vertrek met veel pijn gaf me al te kennen dat het erger is dan het lijkt, echter na een 10tal minuutjes verzacht de pijn. (typisch voor een ontsteking)
Is dit de rekening die ik betaal voor een wedstrijdje van 10km te lopen ? Pfff ...
Mijn hartslag bij training ligt normaal nooit onder de 160, kan dat een oorzaak zijn ? Ik zie bij alle andere bloggers regelmatig trainingsessies met gem hartslag onder 140 ... Probleem is dat ik dan niet dezelfde voldoening heb na het lopen. Daarbij komt nog dat de snelheid dan wel erg laag wordt en ik heb liever dat de mensen mij aan +12km/u zien voorbijlopen dan dat ze zeggen "kijk die sukkelaar eens voorbij komen".
Misschien ga ik gewoon te snel en is het niet realistisch om te verwachten dat mijn bijne 37-jarige lijf op 4 maanden klaar is om 40km/week te lopen.
 

14:51 Gepost door morphine | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Ton Leuke pic ! remember ... I told you ... kilometeropbouw is heel slopend voor het lichaam, niet voor de geest. en dat is het probleem. Hoe Koen dat doet snap ik ook niet zulle .. als (redelijk) beginnend loper weekomvangen van 90km en meer realiseren lijkt mij een ondoenbare opdracht. Veel beterschap met die ontsteking , en beter paar dagen aan de zijlijn toekijken...

Gepost door: Yoeri | 16-12-04

hartslag Yoeri,
Kijk eens naar de gemiddelde hartslag bij Koen (vansteenkiste) en Bob (joggergoesmarathon). Die gasten lopen uiterst zelden met een gemiddelde hartslag van +160, terwijl dat bij mij regel is.
Met een tragere hartslag heb je minder belasting van het lichaam waardoor grotere afstanden/week mogelijk worden terwijl het risico op demotiverende kl**ekwetsuurkes kleiner is. Om het met de gevleugelde woorden van ne "expert" te zeggen : distance does't kill, speed does ...

Gepost door: Morphine | 16-12-04

bah niet leuk zo'n ontsteking, hopelijk gaat het weer snel wat beter. Mijn broer zit met hetzelfde kwetsuur al drie weken in de lappenmand. Véél beterschap!
Wat de natuurlopen in Kasterlee betreft (je reactie op Koen zijn blog): onderschat deze niet hé. Ik heb er afgelopen zomer eens eentje meegedaan (12km), zéér mooi parcours maar ook verschrikkelijk zwaar. Heb daarna drie maanden met blauwe tenen rondgelopen door alle boomstronken e.d. waar ik achter was blijven steken. Véél stijl bergop en stijl bergaf met hachelijke bochtjes, over een greppel springen, stukken mul zand... niet ideaal om een nieuwe PR te lopen :-) maar wel plezant hoor!

Gepost door: Ruthje | 16-12-04

patience Morphine, als ik er zo invlieg als yoeri of koen, moet ik er na een week ook het bijltje bij neerleggen, vandaar dat ik altijd een kwartiertje inloop, dus onder de hartslag 130 en dan pas aan mijn training begin. Doe ik dat niet, krijg ik ook pijnlijke benen. Voorts probeer ik zoveel mogelijk te trainen op hartritme en geloof me, ik moet me ook dikwijls inhouden om in mijn trainingshartritme te blijven. Ik moet zeggen dat ik heel veel heb aan de schema's van de sportarts waar ik geweest ben (www.sportarts.be) en dat ik echt het gevoel heb dat ik op de juiste manier train, al is het misschien niet zo indrukwekkend als de andere bloggers. So what, ik loop 1 mei mijn eerste marathon en tijd vind ik absoluut nog niet belangrijk, misschien wel bij een tweede eind volgend jaar. Volgens mij is een marathon lopen voor een stuk training, maar voor een even groot stuk verstand gebruiken en voldoende rusten, spreiden. Veel succes en rustig aan, hè. Ik wil je de 1ste mei in Visé zien !!

Gepost door: bob | 16-12-04

Kasterlee Hey Ruthje,
Volgens mij heb je de bosloop in Kasterlee meegelopen. De verkenningsloop waar ik het over had is een halve marathon onder begeleiding (a 10-12km/u) ... de marathon van Kasterlee gaat 2X over dit parcours. Veel onverhard maar niet zo extreem als jij beschrijft. Neem maar eens een kijkje op hun site http://www.marathonkasterlee.be onder "nevenactiviteiten" .
En de eerste keer dat je een halve of hele marathon loopt is altijd een PR dus is het misschien juist wel ideaal daar in Kasterlee ;-))

Gepost door: Morphine | 16-12-04

Hartslag Ik prijs me gelukkig met zo'n relatief lage hartslag. Hoe het precies komt weet ik nog niet, maar zoekt mijn sportarts wel es voor mij uit.
Mijn kilometers vreet ik zo graag, daar kan ik gewoon niets aan doen, ik probeer ook (niet als het een wedstrijd betreft) zo rustig mogelijk te lopen, ik forceer me eigenlijk zelden. Daarom misschien dat ik (voorlopig toch) ook geen kwetsuren ken. Volgens mij is dit zeer persoonsgebonden.

Gepost door: Koen | 17-12-04

Ton Alain,
Ik krijg mijn benen daar NOOIT in!!!
Miljaar, dat moet koud zijn!!!
Waarschijnlijk wel gezond, dat wel.

Gepost door: Koen | 17-12-04

hartslag Ik heb in de opbouw van mijn marathon dit jaar veel lange duurlopen gedaan. Het is essentieel deze te doen met lage hartslag. Ikzelf kwam steeds in de buurt van 139 a 144. Nooit meer. De snelheid komt wel vanzelf. Als je lange duurlopen begint te doen van 25 km met een hartslag van 160 zit het fout. Als je tikker de hoogte in gaat, wandel gerust een beetje tot hij weer wat gezakt is. Het is niet gemakkelijk omdat het tempo echt laag is, maar eens je langere afstanden begint te lopen, begrijp je waarom je met zo een lage hartslag moet lopen. Veel succes.

Gepost door: Ronny | 17-12-04

Verdikke! Is er toch wel een interessante nieuwe loopblog bij die ik hier al een dikke week heb gemist zeker...? Dag Morphine, een late proficiat met je knappe wedstrijd en fijn dat er weer nieuw loopleesvoer bijkomt voor ons! Take it easy tot je wat hersteld bent en dan zachtjes verder opbouwen.

Ik heb horen zeggen dat Paula Radcliffe na een wedstrijd een half uur met *haar hele lijf* in een ijsbad gaat liggen om het herstel te bevorderen. Dat lijkt me pas echt niet te doen. Ik betaal een pint aan de eerste die heeldergans in zo'n ton kruipt - bewijsmateriaal op je blog alsjeblief.

Gepost door: Stefan | 18-12-04

Uitdagen ... Daag hem niet uit Stephan !!! die jongen is tot veel in staat zulle !!!

Gepost door: Yoeri | 18-12-04

Hartslag Als je steeds loopt aan een gemiddelde hartslag van rond de 160 dan is dit niet ok en geraak je zeker gekwetst. Je mag gerust eens lopen met deze hartslag maar als je vb 4 x per week traint dan moet je uw lichaam rust geven. Laat ze je maar voorbij lopen, beter zonder pijn dan snel met pijn niet??
http://lattejurgen.skynetblogs.be

Gepost door: Jurgen | 18-12-04

De commentaren zijn gesloten.