03-01-05

training (35:00 - hartslag <140)

Gisteren heb ik het dan toch eens geprobeerd ... de hartslag onder 140 houden en desnoods wandelen. En gewandeld heb ik ... zelfs het lopen begint op wandelen te lijken !
Ik had voor de eerste keer de hond meegenomen omdat het parcours toch volledig in t bos lag en het vrij vroeg smorgens was. Fijn eigenlijk, ik ga dat meer doen maar dat lopen aan hartslag 130-140 is absoluut saaaai. De kans is vrij klein dat ik me daar nog eens kan voor opladen.
 
Voor de rest is er te weinig geslapen en te veel gedronken ... deze week nog doorworstelen en dan begint het serieuze trainen. Deze week is t echt onmogelijk met de nog verplichte recepties en nieuwjaarsfeestjes.
Volgende week als de school terug bezig is valt alles terug in zijn normale plooi en kan ik mijn middagpauzes opnieuw vollopen en kan er terug van een "loopschema" gesproken worden. Ook de eet- en drinkgewoontes kunnen dan terug normale proporties aannemen want al dat feesten heeft mij 3kg extra reserve opgeleverd.
 
Ik moet er nu vandoor want om 11 uur heb ik hier op t werk de nieuwjaarsreceptie ...

11:02 Gepost door morphine | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Duurlopen Ge moet eens lezen (zie onderstaande link) wat deze ervaren loper schrijft over trage lange duurlopen ...

http://disrun.skynetblogs.be/?date=20041010&number=7&unit=days

Gepost door: Santé | 03-01-05

Trage dl ik zie wel dat zijn hartslag niet hoog is, duurlopen zijn heel belangrijk in verschillende tempo's(dat doet Filip ook) als je doel een marathon is. Hij schrijft dat hij geen interval doet maar eigenlijk doet hij dit wel (zie deze week, 8 x 400m) maar in de laatste versnelling gaat hij niet hoger dan 157 schrijft hij.Dit is ook normaal voor een marathon loper omdat een marathon loper niet hoog in verzuring kan gaan omwille van de hoge uithouding.

Gepost door: jurgen | 03-01-05

De commentaren zijn gesloten.