06-03-05

training (24,8km - 2:31:49 - 9,8km/u - AHR151)

Eerst gisteren ... eindelijk sneeuw : of beter : eindelijk de juiste sneeuw op het juiste moment ! Kinderen blij en papa vol goede moed geholpen aan de obligatoire sneeuwman (omdat een sneeuwkoe bij nader inzien toch iets te moeilijk was). Daarna glijden ! Fijn en plezant maar papa was vergeten dat onderuit gaan voor kinderen net iets anders is als bij een 75kg zware volwassene. Een zeer verontrustende droge "knak" in mijn lies besluit me om toch maar af te druipen. Na een uurtje geen pijn meer in de lies dus maakte ik me er niet te veel zorgen meer om.
Vandaag dan : met een grote dosis tegenzin vertrokken. De hele nacht geplaagd geweest door een vervelende hoest waardoor de nachtrust niet optimaal was. De motivatie was ver zoek maar een keer 3km in de benen was het idee weg. Het liep fijn maar het was berekoud : het zonneke had ik gezien en de ijskoude wind was ik "vergeten". Zonder handschoentjes en zonder muts onderweg en ik heb er vele momenten spijt van gehad. Na een goede 15km was het beste eraf maar dan toch nog doorgebeten voor een extra lusje. Zoals ik de laatste 5 km afgezien heb, was me tot nu toe onbekend bij het lopen. Bij elke stap doorbijten ... Totaal leeg thuis aangekomen en de daver op het lijf : leeg, volledig leeg gelopen.
Nu na een flinke mok erwtensoep met spek en een groot bord pasta voelt het alweer veel beter ! Toch begin ik meer en meer twijfels te krijgen bij de haalbaarheid van het uitlopen op 1 mei. Als ik nu me totaal leegloop op nog geen 25km in 2:30, dan kan ik me echt niet voorstellen dat het binnen 8 weken haalbaar kan zijn om bijna het dubbel te lopen ...
We zullen wel zien ...

15:09 Gepost door morphine | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

nog 8 weken Op 8 weken kan je nog veel bereiken en je hebt vandaag echt wel getoond over het nodige doorzettingsvermogen te beschikken hoor. Je zat er al door op 15 km en hebt er uiteindelijk nog bijna 10 bijgedaan, echt knap hoor!

Gepost door: Ruthje | 06-03-05

helaba Vandaag ook 25 km gedaan en zit met een soortgelijk gevoel. Heel normaal, vertelt iedereen me, 8 weken geleden was mijn langste LSD 14 km, dus we moeten absoluut nog niet panikeren. Rustig verderbouwen en dan lukt het wel !!!

Gepost door: bob | 06-03-05

nog 4 weken Alain, je hebt nog 4 weken om de duurlopen te verlengen. Het is voor niemand een pretje. Vorig jaar was ik ook altijd doodmoe na die duurlopen. Ik heb er toen maar één gedaan van 30 km en dat was de week voor de marathon. Totaal verkeerd natuurlijk maar ik wou toen zeker zijn dat ik de M'thon aan kon. Dit zal me deze keer niet overkomen. Mijn laatste lange zal deze week vrijdag zijn en misschien nog ene de zondag erop na het skiën. Nadien is het rustig afbouwen en wat snelheid bijkweken. Ik zou zeggen geef de moed niet op hé!

Gepost door: Ronny | 06-03-05

Taperen! Onderschat het effect niet van het taperen tijdens de laatste 2-3 weken voor je marathon. Het is normaal dat de lange duurlopen niet echt lekker lopen: ze staan niet op zichzelf maar komen in een normale voorbereiding bovenop weken en maanden van trainingsarbeid. Niets aan de hand dus, als je zorgt dat je nu een beetje recupereert en bijv. niet dinsdag jezelf total loss loopt in een snelle training, en je naar het einde toe het afbouwen respekteert. Want dan kom je misschien het omgekeerde effect tegen: je zal je zo sterk voelen dat je bijna zeker te hard traint.

Als je niet of slecht tapert, dan zal je er op M-Dag van versteld staan hoe je nog tien keer platter kan zitten dan vandaag. ;-)

Gepost door: Stefan | 06-03-05

mooie sneeuwman Ik wil je vooreerst feliciteren met de leuke sneeuwman.
Maak je geen zorgen over de lege gevoel na 25 km - de ene dag is de andere niet, bovendien spelen de weersomstandigheden ook nog mee. Er resten je nog 8 weken en waarschijnlijk nog verschillende lange duurlopen van > 30 km. Ik ben er zeker van dat je op 1 mei nog eens aan die lastige maartdag zult denken en de vruchten zal plukken van het doorbijten.

Gepost door: Frank Spencer | 07-03-05

Same feeling ... Maar ik heb maar 4 weken meer .. jij 8 en staat veel verder in je voorbereiding .... elske zie vanavond : en ge gaat starten ! al die opoffering de voorbije maanden , en nu stoppen zeker... ge gaat lopen deju ! en gelijk heeft ze ... doe nog 2 lange duurlopen, en start gewoon ... er kan niets verkeerd gaan ! iedereen loopt uit .... ook jij !

Gepost door: Yoeri | 07-03-05

De commentaren zijn gesloten.