18-04-05

training (15,2km - 1:28:40 - 10,3km/u - AHR148)

Ik heb de lange duurloop van vorige week slecht verteerd : ik heb de hele week het gevoel gehad dat ik een ontsteking ben aan t kweken aan beide scheenbenen en linkerenkel.
Waar ik de eerste 3 dagen na de lsd het verstandiger vond om niet te lopen, had ik de volgende 3 dagen een vermoeid en futloos gevoel en een totaal gebrek aan motivatie om te lopen.
Ik weet ook niet wat ik nu het best doe voor de laatste 2 weken : verder rustig doortrainen of eerder opnieuw een paar rustdagen inlassen.
Vandaag ne langeduurloop gepland maar het liep moeizaam en ik heb bewust het tempo ingehouden en de afstand fel ingekort. Eerste half uur pijnlijke enkel en beide scheenbenen, dan een half uur dat het wel vlot liep en het laatste half uur de knieen die hun ongenoegen nog eens uitten.
 

00:09 Gepost door morphine | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

De laatste loodjes ... I know the feeling ... je hele lichaam doet pijn ... je vraagt je af waarom je het allemaal doet ... psychologisch wordt het zeer zwaar ... je vreest blessures .... STOP ... je kan wel 100 redenen bedenken om nagatief te worden ... daarom mijn advies : doe het wat rustig aan ... je hebt er al een hele lange opzitten (30+) maw, de marathon uitlopen op 1/5 kan geen probleem zijn ... daar ben ik zeker van ... door keihard door te trainen , en je strak aan je schema te houden riskeer je een 'burn-out' ... ik zou vanaf nu gewoon wat loslopen, afstanden tot maximum 10 km ... wel de frequentie wat opdrijven ... en misschien (indien de nodige tijd) .. een keer een ochtendloopje van 10 km , een middagloopje van 8 , en een avondloopje van 15 ... dan heb je alsnog een 33-tiger te pakken op 1 dag ... suc6 !

Gepost door: Yoeri | 18-04-05

beamen Ik kan enkel beamen wat Yoeri zegt : zenuwen ... zenuwen ... zenuwen ... je kan het, dat is een feit! Rustig trainen ... niet forceren ... positief denken!

Gepost door: Koen | 18-04-05

Geen paniek... Het zal wel voor een groot stuk met "wedstrijdstress" te maken hebben, denk ik. Probeer nu gewoon nog 2 weken te genieten van het lopen, de basis heb je zeker, dus geen reden tot paniek!

Gepost door: Pinnie | 18-04-05

Rustig blijven ... ik kan enkel beamen wat men hieronder schrijft - 1 mei is te kortbij om nu nog veel te forceren - blijf op het gemak je toerkes lopen en start volledig uitgerust en blessurevrij op zondag 1 mei - je zal wel zien dat het losloopt. Veel sukses !

Gepost door: frank spencer | 18-04-05

Oppassen Nu zou ik nog verder rustig trainen , MAAR vanaf je iets voelt zeker niet forceren en je niet te zenuwachtig maken.De laatste week zou ik veel rusten ...

Gepost door: erik | 18-04-05

trainen Ik zou zeggen: doe nog een duurloopke dit weekend en in die week nog een 2 tal keer een 45 minuutjes. Laatste week op het gemakske of geen training. Zo heb ik het toch gedaan. Zoals Yoeri zegt het wordt het op het laatste psychisch moeilijk. In ieder geval niets meer forceren. good luck.

Gepost door: Ronny | 19-04-05

Lui. Als ik fysiek wat ongemakjes krijg en ik twijfel tussen doorduwen of gas terugnemen, dan doe ik altijd kalmer aan. Maar ik ben van nature dan ook een zeer lui manneke. :-) Nee, serieus: het belangrijkste is om op de lange termijn blessurevrij te blijven en dan neem ik geen risiko. Als ik ooit eens te conservatief ben en ik mis een of twee weken training, dan is dat nog altijd beter dan te optimistisch zijn en weken of maanden na elkaar met de miserie van een blessure te zitten.

...En volgend op deze vrolijke noot: kalm aan en dan veel plezier met je marathon! :-)

Gepost door: Stefan | 19-04-05

De commentaren zijn gesloten.