01-05-05

MARATHON (42200km - 5:04:45 - 8,3km/u)

Het was heet, onnoemelijk heet ... +30gr en windstil.
Even samenvatten :
tot km10 fijn gelopen aan 5:50/km, vanaf km 13 companie gekregen van mijn fietsend vrouwke en dat gaf enorm veel steun.
Van km 15 tot km 19 enorme buikkrampen gekregen en even overwogen om op te geven. Oorzaak waarschijnlijk teveel van de verkeerde sportdrank. Gelukkig erdoor geraakt door veel water te drinken en op de helft doorgekomen op 2:13. Door het centrum van Maastricht liep het terug vlotjes, maar de hitte begon zijn eerste slachtoffers te maken.
Vanaf km 30 waren er al redelijk veel wandelaars en vanaf km 32 tot 38 was het meer een wandeltocht dan ne marathon. Man met de hamer tegengekomen ??? We hadden allemaal onze persoonlijk man met de hamer bij, en als je durfde te lopen .... BOEM !
Vanaf km 38 lagen de figuurlijke lijken overal langs de kant : allemaal totaal verkrampte kuiten, hamstrings en dijspieren. Ook ik heb er mijn deel van gehad, maar gelukkig op tijd gestopt om mijn dijspieren te stretchen. De laatste 2 km MOET je doorlopen en dan recht naar de eindstreep. Het gevoel ? Niet het euforische "I did it", maar eerder "Fuck, meer dan 5 uur".
Dat het eindresultaat toch binnen de verwachtingen ligt kan ik illustreren met de contacten die ik had ... alle lopers die vergelijkbare tijden hebben gelopen, waren lopers met ervaring die mikten op 4:00 tot 4:15. De Pacer van 4:00 is trouwens net voor mij over de meet gegaan.
Op km 5-6 was er een keerpunt en heb ik Flip (http://disrun.skynetblog.be) herkend. Ik ben echt benieuwd naar zijn verslag. Hij mikte op net geen 3:00.
Allemaal bedankt voor de steun, en ik beloof dat als er een volgende komt, ik mijn tijd zeker zal scherpstellen ;-))19:27 Gepost door morphine | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

Dikke proficiat Het toont je inzet en karakter om met deze temperaturen een marathon uit te lopen. Tijd is hier bijkomstig en totaal niet meetbaar. Ik heb al eens een halve gelopen met zo een temperatuur en het is echt niet van de poes. Zeker de komende dagen recuperen en nagenieten. Deze inspanning is niet van de minste. Ik kan alleen nog maar zeggen CHAPEAU Alain!!

Gepost door: Ronny | 01-05-05

You did it, my friend dikke proficiat, Alain .. moet inderdaad a hell of a job geweest zijn, zelfs het buitenrijden van de bbq deze middag was reeds een behoorlijke inspanning, laat staan een volle 42 km lopen. In deze omstandigheden is de tijd gewoon niet belangrijk, jij hebt je eerste beest erop zitten en dat is het belangrijkste. Top of zoals mijn dochtertje het zou zeggen: vetstrak !!!

Gepost door: bob | 01-05-05

Voila zie ... streepkes trekken ... en 't eerste is er ! Niet zo maar een proficiat , maar nen vetstrakken proficiat ! (leuk woord) ... heb er vandaag ook een paar gelopen, en kan me perfect inbeelden dat de hitte ondraaglijk was ... tijd is van ondergeschikt belang ... zeker vandaag en zeker bij je eerste ... ik heb ergens een tabel liggen die je resultaat relateert aan een temperatuurverschil tov een ideale 14° .. morgen meer ... je zal zien dat je reële tijd een pak lager zal liggen. Belangrijkste is dat je geniet van deze persoonlijke overwinning, en stilletjes droomt .. van een 2° ;-)

Gepost door: Yoeri | 01-05-05

de kracht in je benen ;-) venteke,venteke,venteke.... nie te doen !!!!!! DIT is best iets om BIJZONDER fier op te zijn , je mag zonder enige twijfel wél denken : ' I did it' , zeg dat ik het gezegd heb ! Dikke zoen en een héle warme ;-) knuffel !!!!! Enne , juffrouw op de fiets : sterk gedaan , meiske ! Niets is zoooooveel waard als een goei supporter op de meest moeilijke momenten.....en ik kan't weten ééééé!
Samengevat : Today , both of you , you were a hell of a team !
Enne .....da laatste zinneke , ge weet wel ....dat dat begint met ' als ik ooit nog énen loop ......' : da leze kik nu graag zie ...... ;-))))))
STERK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gepost door: Elske | 01-05-05

Proficiat ! Het is geen pretje om in dergelijke temperaturen toerke blok te lopen, laat staan een hele marathon - proficiat met je prestatie - die tijd is bijkomstig en kan later verbeterd worden
De kop is eraf - geniet er maar een paar dagen van ...

Gepost door: frank spencer | 01-05-05

sterk karakter ! Veel respect heb ik hiervoor ... doe zo verder !

Gepost door: erik | 01-05-05

Trots Alain ... proficiat ... ben zo ongelooflijk tevreden over je prestatie vandaag ... bewondering ... 't moet erg lastig geweest zijn ... 't moet fenominaal lastig geweest zijn .. chapeau jong!!! GREAT!!!

Gepost door: Koen | 01-05-05

Titel Zo mooi he!!!!

Gepost door: Koen | 01-05-05

Hallo kroket! Gefeliciteerd, Morphine. Bij dit weer 42 kilometer lopen - het is eerder een medische dan een sportieve prestatie! Door de 30 graden... ik zie het mezelf nog niet doen. Respect.

Geniet van het afkoelen en uitrusten. Daarna mag je weer gewoon lekker zonder de stress van een schema of zo. :-)

Gepost door: Stefan | 02-05-05

Hot Als je onder deze omstandigheden je eerste marathon volbrengt dan getuigt dat toch van een sterk karakter. Het was héél zwaar... voor mijne 42e 42-er, ik heb ook veel meer gewandeld dan me lief was... na 17 km is bij mij het verval al begonnen en dan heb ik maar rustig(??) voortgedaan. Want in zo een omstandigheden kun je jezelf compleet in de vernieling lopen. Ik was ook uitgeput na de aankomst.....
Naar je tijd moet je niet kijken... onder normale omstandigheden loop je heel wat sneller.
Proficiat en de volgende keer zul je er meer van genieten!!!

Gepost door: Filip | 02-05-05

PROficiat Amaai, dat zal wel. In die helse temperatuur. Al verhalen gehoord van massaal veel deelnemers die achteraf aan het infuus moesten wegens uitdroging...

Gepost door: Wim | 02-05-05

Karakter Trek je niets aan van die tijd. Uitlopen was gisteren een hele puike prestatie en dat heb je gedaan. Er hebben er een kleine 400 van de 1.200 deelnemers opgegeven (of zijn niet eens aan de start gekomen), dat zegt al genoeg. En dat het hels was, kan ik weten, want ik was er bij en ik heb de hele weg ook uitgelopen. Al is een marathon altijd onvoorspelbaar, toch denk ik dat de kans groot is dat je de zwaarste in je carrière achter de rug hebt.

Gepost door: Jeroen | 02-05-05

zeker fier zijn!! you did it man!!

Gepost door: de | 03-05-05

PROFICIAT !!!! Zeer knap gedaan man, ik ben jaloers op jou. Zelf zou ik dit ook wel willen kunnen. ( Ik weeg 103 kg, ben 1m85 lang en straks 34 jaar oud !!! )

Doe zo verder !!!

Gepost door: brandweerman | 18-05-05

De commentaren zijn gesloten.