20-05-05

sportdag

Op het werk wordt bij ons elk jaar een sportdag georganiseerd. Leuk initiatief waar je naast het klassieke wandelen en fietsen ook de mogelijkheid krijgt om eens kennis te maken met sporten waarin je niet thuis bent.
Gisteren was het dan zo ver en mijn keuze was gevallen op aerobic en inline skaten. Beide waren een initiatie wat het toegankelijk maakte voor iedereen. Dat dacht ik dan toch ;-))
Het eerste deel : aerobic ... daar stond ik dan als enige vent tussen 6 vrouwelijke collega's die het aerobicen al eens in een nabij of ver verleden onder de knie hadden.
Mannen, als de vrouwen nog eens spreken over aerobic, dan is dat niet meer of minder dan danspasjes uitvoeren op een straffe beat. Ik stond er dus tussen als kluns en kon er geen fluit van ... van links naar recht, handen hoog, boks, kick, knee high, mambo, ...pfff.
Na een klein half uurtje volgende deel ... stepaerobic. De lesgeefster ging naar een kast om ons allemaal een step te bezorgen. Een step : tot voor gisteren was dat voor mij een klein fietske zonder pedalen waar je je met 1 been moet afstoten. Groot was mijn verbazing dat een step ook een plastieke plank is ... geen "trontinette" dus. Maar wel een heel stuk leuker dan het klasieke aerobic : ik had als enige van de groep mijn step een beetje verhoogd waardoor je wat hoger moest opstappen. Weer op het ritme van de beat, maar veel minder nadenken. Dit was veel toffer en hierbij heb ik dan toch wat zweet gelaten.
Daarna nog wat spierversterkende oefeningen, maar dat was echt te onnozel om hier uit de doeken te doen.
Kleine pauze en dan inline skaten. Eerst het noodzakelijke passen van skates en het uitzoeken hoe de beschermstukken dienden te worden gedragen. Eerlijk gezegd ben ik er niet zo'n held in. Schaatsen is bv iets wat absoluut niet voor mij is weggelegd. Maar dit : jongens, plezant !!!
Eerst een beetje wennen en dan constant kleine oefeningetjes. Leren remmen op een aantal manieren, slalommen, bochten maken. Een paar keer een serieuze klabadder tegen de grond gegaan, maar al bij al valt dat wel mee met de beschermstukken.
Ik overweeg echt om een paar skates te kopen zodat ik de zomeravonden eens kan afwisselen tussen lopen, fietsen en skaten.
Vandaag trouwens opnieuw lopen, maar dat verslagje volgt straks ....

09:52 Gepost door morphine | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.