27-06-05

training (10,6km - 1:01:00 - 10,4km/u)

Gisteren op de middag met een bewolkte hemel maar met een benauwde 28 graden mijn eerste officieel loopke gedaan. Heel de weg lichtjes bergop maar het viel al bij al nog mee. Het was zwaar, maar niet zo zwaar als ik me voorgesteld had.
Nu net thuis van een heel druk weekend : gisteren tuinfeest tot in de late uurtjes en met meer vertier dan gezond is voor ne mens, vandaag optredens van de turnkring waar de oudste zoon moest optreden, en daarna gaan bbq bakken op een lokale Vlaamse Kermis waar een gedeelte vd opbrengst naar de school gaat.
Nu bekaf ... slaapwel !

00:13 Gepost door morphine | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

25-06-05

Start2Run … the final !

Vandaag was het dan zover : mijn vrouw moest haar 5km proef afleggen na een 10-weken programma. Op de planning stond om 19:00 vertrek, maar het is iets anders gelopen. De organisatie vond 31graden niet de geschikte temperatuur voor de proef en stelde het dan uit tot 21:15. Ondertussen leuk terrasje en op schema en bij 28 graden zijn ze dan vertrokken. Ik met frigobox, 3 kinderen en kleine watervoorraad naar het 2km punt. Bleek dat de organisatie zelf drankbevoorrading had voorzien op hetzelfde punt als ik op het oog had. Ongeveer op 2/3 van het aantal deelnemers kwam ze door .. verrassend relax. Dan terug naar de auto, kinderen erin en maken dat ik op tijd aan de aankomst was. Wedstrijd prima gedoseerd en op ongeveer de helft van het aantal deelnemers komt ze aan.

Proficiat, ik ben er fier op !!!

 

En nog even voor diegenen die zich zorgen beginnen te maken over mijn Eindhoven plannen : schema is klaar en morgen loop ik mijn eerste in aanloop naar mijn tweede tweeenveertiger.


00:11 Gepost door morphine | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Nieuw speelgoed …

Op de sportdag van het werk had ik me kostelijk geamuseerd met in-line skates. Mijn vrouwke, die al jaren in de zomer regelmatig de skates aantrekt om een toerke te maken met een vriendin, verraste me op mijn vaderdag met de bescherming (knie, elleboog en polsbeschermers) en dat lokte me uiteindelijk naar de winkel.

Op de foto zie je dan mijn aanwinst : een stel ongelofelijk blitse skates. Op wat rugpijn na is het een verrassend fijne bezigheid. Niet zozeer het afstanden afleggen, daar ben ik echt nog te bleu voor, maar vooral het manoevreren en proberen op een afgesloten terreintje.

Ik hou jullie op de hoogte van de vorderingen …


00:10 Gepost door morphine | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-06-05

Leie-Corrida (12,5km - 1:04:29 - 11,6km/u - AHR174)

Exact 3 weken niet gelopen. De goesting was er niet en alle uitvluchten waren goed om de loopschoentjes niet aan te trekken.
Maar vandaag waren we ingeschreven voor de Leie Corrida en moest ik naar buiten met loopoutfit !! Belgie is maar een klein landje en 2 uurtjes in de auto en we stonden paraat in Lauwe. Ik wist na de veel te lange adempauze echt niet wat er nog restte van de conditie maar ik was er wel van overtuigd dat de 4 weken geleden vooropgezette 1 uur niet haalbaar was. Even met Koen gepraat aan het vertrek en die stond scherp, heel scherp en had 1 uur als doeltijd. Kijk straks maar eens op http://koenvansteenkiste.skynetblogs.be/ om te zien of hij het haalde. (Proficiat Koen ;-))
De start was snel en wonder boven wonder kon ik netjes de kilometers lopen aan 4:45 tot 5:05 per kilometer. Hartslag was wel zeer hoog, maar het liep fijn tot km 9 waar ik een ongelofelijke inzinking kreeg. De laatste 3 kilometers waren dan ook een stuk trager wat de eindtijd verklaart. Al bij al tevreden over het resultaat gezien de voorbereiding (of het gebrek aan voorbereiding).
Dikke pluim voor de organisatie want alles was tiptop : voldoende parkeersgelegenheid, onthaal was zeer vriendelijk, kleedkamers voorzien, 4 (!) bevoorradingsposten met water, 2 X sponsbevoorrading, perfecte kilometeraanduiding, perfecte signalisatie, bijna volledig verkeersvrij parcours ... TOP jongens !

22:11 Gepost door morphine | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |